Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 2.100 de solicitări primite din partea populației

Salvatorii au avut parte de o nouă zi foarte solicitantă! În doar 24 de ore, colegii noștri au gestionat 2.178 situații de urgență, la nivel național.

În acest interval de timp, echipajele SMURD au efectuat cele mai multe misiuni, intervenind în 1.674 de cazuri pentru acordarea măsurilor de prim ajutor. În urma acestora, peste 1.600 de persoane aflate în dificultate au primit asistență medicală de urgență.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, echipajele operative au stins 211 incendii izbucnite în diverse zone ale țării și au gestionat 6 cazuri de descarcerare, alături de alte 287 de operațiuni în sprijinul comunităților.

În această perioadă, numărul incendiilor de vegetație a fost în continuare unul ridicat, înregistrându-se 140 astfel de intervenții, în urma cărora a fost afectată o suprafață de peste 500 ha de teren.

Citeste și:  Autobuzele RATBV care circulă pe linia 130 nu vor mai deservi stația ”Caragiale”, pe sensul de deplasare spre capătul de linie Râșnov

În contextul caniculei, ieri, pompierii au mai efectuat alte 11 noi misiuni de transport și distribuție apă pentru zonele afectate de diverse deficiențe, intervenții esențiale pentru asigurarea aprovizionării cu apă a locuitorilor din localitățile vizate.

Concomitent cu gestionarea acestor situații de urgență, în data de 17 iulie, în intervalul orar 07.00 – 21.00, în contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă, colegii noștri au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor înregistrate în 15 localități din 8 județe (Arad, Bacău, Brașov, Iași, Mureș, Neamț, Prahova și Suceava) și municipiul București.

Astfel, salvatorii au acționat pentru evacuarea apei dintr-o curte, pentru degajarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 2 imobile, cât și pentru degajarea unui stâlp de electricitate și a 14 copaci căzuți pe carosabil.

Citeste și:  Se dă startul înscrierilor pentru furnizorii de formare profesională care doresc să participe la programul Start-Up Nation 2024

Pe timpul intervențiilor desfășurate, în ultimele 24 de ore, prin eforturi susținute, echipajele operative au salvat 16 persoane aflate în situații critice și au limitat considerabil pagubele materiale ale bunurilor cetățenilor.

În ultimele 24 de ore, prin intermediul sistemului RO-ALERT, au fost transmise 31 de mesaje de avertizare a populației, cele mai multe dintre acestea semnalând posibilitatea producerii unor efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase, în localități din județele Arad, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Cluj, Călărași, Caraș – Severin, Iași, Maramureș, Neamț, Satu Mare, Timiș și Suceava.

În continuare, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Citeste și:  Noua ecotaxă care va obliga românii să recicleze mai multe produse: puncte de colectare vor fi amplasate în toată țara

Pentru a afla mai multe informații utile despre cum să preveniți și cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play!

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.