Ceremonie militară de Ziua Aviaţiei, sâmbătă la Acriş, în județul Brașov

Sâmbătă, 20 iulie 2024, va avea loc o ceremonie militară și religioasă în satul Acriș din comuna Vama Buzăului, cu prilejul Zilei Aviației. Evenimentul este organizat de Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov.

Ceremonia va debuta la ora 12:30 la monumentul „Eroilor Aviatori” din comuna Vama Buzăului.

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene este sărbătorită anual pe 20 iulie, dată ce coincide cu prăznuirea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul din calendarul ortodox, ocrotitorul spiritual al aviatorilor.

Monumentul din Acriș a fost ridicat de Despărțământul ASTRA Buzăul Ardelean în colaborare cu Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov și comunitatea locală, inclusiv parohia din sat. Inaugurarea a avut loc în 2022. Monumentul comemorează sacrificiul a patru eroi aviatori care au căzut la datorie în zonă în 1941: căpitanul aviator Iuliu Potora, locotenentul aviator Constantin Jitaniuc, maistrul militar Mihai Prăileanu și mecanicul de bord Nicolae Nachia.

Citeste și:  Brașovul, în competiția pentru un viitor verde: printre cele 15 orașe din România care visează la neutralitate climatică

One thought on “Ceremonie militară de Ziua Aviaţiei, sâmbătă la Acriş, în județul Brașov”

  1. Buna ziua!
    La acest eveniment vor participa si membri Asociatiei Nationale Cultul Eroilor ,,Regina Maria” filiala judeteana ,,Nicolae Titulescu” Brasov care vor depune o coroana de flori in memoria ,,Eroilor Aviatori” si vor inmana diplome prin reprezentatul asociatiei presedinte Col.ing.(r) Gava Nicolai
    Va multumesc!
    Cu stima si consideratie,
    Presedinte Col.ing.(r) Gava Nicolai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.