Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială și o susține pe Kamala Harris

Joe Biden se retrage de la alegerile prezidenţiale 2024 spunând că „este în interesul partidului meu și al țării”. Preşedintele american, în vârstă de 81 de ani, era contestat de mai multe săptămâni, analiştii întrebându-se dacă este apt din punct de vedere fizic să îşi exercite funcţia pentru încă patru ani.

Acesta a anunțat pe Twitter că o susține pe vicepreședinta Kamala Harris. Retragerea președintelui SUA din cursa prezidențială vine după luni de gafe și controverse referitoare la sănătatea și capacitatea cognitivă a lui Joe Biden de a mai conduce SUA încă patru ani.

„Dragi colegi democrați, am decis să nu accept nominalizarea și să îmi concentrez toate energiile asupra îndatoririlor mele de președinte pentru restul mandatului meu. Prima mea decizie ca nominalizat al partidului în 2020 a fost să o aleg pe Kamala Harris ca vicepreședinte. Și a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o. Astăzi vreau să îmi ofer sprijinul și susținerea deplină pentru Kamala, pentru a fi candidatul partidului nostru în acest an. Democrați – este timpul să ne unim și să-l învingem pe Trump. Haideți să facem asta”, scrie Biden pe X.

Citeste și:  „Transforming Cancer Care Together” -implementarea Planurilor Naţionale de Cancer în Europa, dezbatere internaţională în Parlamentul României

În timp ce democrații îi mulțumesc pentru sprijin, republicanii îi cer demisia din funcția de președinte al SUA, spunând că dacă nu este apt să candideze la președinția SUA, atunci nu este apt nici să conducă Statele Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.