Creștere record de candidați la facultățile de Medicină din România: 36 de note de zece la Cluj-Napoca

Mii de tineri au participat și în acest an la examenele de admitere pentru facultățile de Medicină din Cluj-Napoca și București, cu un număr crescut de candidați comparativ cu anul trecut.

La Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, numărul candidaților a fost cu aproape 200 mai mare decât în 2023. Reprezentanții instituției au anunțat că 36 de candidați au obținut nota maximă de 10 la proba scrisă. Admiterea a avut loc pe 21 iulie și a decurs fără probleme, iar rezultatele finale au fost publicate pe 23 iulie. Candidații admiși trebuie să-și confirme locul între 29 iulie și 9 august. UMF „Iuliu Hațieganu” a avut 750 de locuri la buget și 405 la taxă, cu o concurență de 2,86 candidați pe loc la Medicina și de 2,88 la Radiologie și Imagistică.

Citeste și:  ”Sigur Acasă”, proiect de prevenire a furturilor din locuințe

La Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București, numărul candidaților a crescut cu 360 față de 2023 și cu 707 față de 2022. Universitatea a oferit 1.260 de locuri la buget și 535 la taxă, atrăgând un total de 4.204 candidați. La Medicină, concurența a fost de peste 3,7 candidați pe loc, cu cea mai mare medie de admitere fiind 10. La Stomatologie, cu o concurență de peste 4,1 candidați pe loc, prima medie a fost 9,80. Cele mai mari medii pentru celelalte specializări au fost 10 pentru Farmacie și Asistență Medicală Generală, 9 pentru Moașe și 10 pentru Balneofiziokinetoterapie și Tehnică Dentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.