Aur olimpic la înot! David Popovici este campion olimpic la 200m liber

David Popovici a făcut o cursă ireală în această seară la Paris și a cucerit medalia de aur a probei de 200 metri liber din cadrul ediției 2024 a Jocurilor Olimpice!

David a avut alături un public incredibil, care a fremătat de emoție și în care s-au aflat și nume mari ale sportului românesc, venite special pentru a-l susține și a fi martore ale acestui moment istoric. Elisabeta Lipa, președinta Agentiei Naționale pentru Sport, Octavian Morariu (CIO), George Boroi, secretar general COSR, Ion Ţiriac sau Narcisa Lecușanu sunt doar o parte dintre marii lui susținători.

După 20 de ani de la ultima medalie olimpică la înot a României, aurul cucerit de Camelia Potec la Atena, fenomenul natației românești reușește o performanță la care am visat cu toții prea multă vreme.

Citeste și:  Sportivi din 15 ţări, la Râşnov, în weekend, la Cupa Mondială de vară la sărituri cu schiurile

David se calificase, duminică seara, în finala probei cu cel mai bun timp din semifinale, 1 min 44 sec 53/100. Dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, el reuşise anterior şi cel mai bun timp din serii, 1 min 45 sec 65/100.

David a fost al patrulea în finala la 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar acum, trei ani mai târziu, este cel mai bun din lume.

Marți dimineață, David Popovici concurează în serii la 100 de metri liber, semifinalele fiind programate în cursul serii. Miercuri, urmează finala în proba regină a înotului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.