Viață salvată la limită: Intervenție rapidă a polițiștilor brașoveni într-un caz de suicid

Ieri seară, târziu, un apel primit prin Sistemul de urgență 112 i-a direcționat la încă o misiune pe Florin și Mihai, polițiști la Secția 3 din Brașov. Solicitarea a venit de la o tânără, care a văzut mesajele postate pe o rețea de socializare de fostul său prieten, în care persoana își exprima, printre cuvinte, intențiile de suicid.

Știind că fostul său prieten avusese și în trecut o astfel de cădere, mesajele au fost apreciate de femeie într-un mod cât se poate de serios, așa că prima reacție a fost să apeleze 𝐒𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝟏𝟏𝟐.

Prin urmare, cei doi polițiști, aflați în patrula cea mai apropiată de adresa indicată, s-au deplasat în timpul cel mai scurt posibil la apartamentul bărbatului și chiar în momentul postării ultimelor mesaje, în care își anunța gestul nesăbuit, Florin și Mihai se găseau la ușă și insistau ca tânărul să le răspundă pentru a-l determina să renunțe la plan.

Citeste și:  Brașovul, în competiția pentru un viitor verde: printre cele 15 orașe din România care visează la neutralitate climatică

Starea de spirit și profesionalismul pe care cei doi tineri polițiști l-au avut în situația critică creată, unde fiecare secundă a contat, i-a făcut să spargă ușa de acces și să pătrundă în imobil, acolo unde l-au și găsit pe tânărul, de 19 ani, în stare de inconștiență. Imediat cadrele medicale, care, de asemenea, au pătruns în imobil, i-au aplicat măsurile de prim-ajutor și astfel persoana a fost stabilizată și transpostată în viață la unitatea medicală.

Dispeceratul poliției recepționează toate apelurile 112, 24 de ore din 24. Zeci de alerte sunt preluate de polițiști, însă, în unele cazuri, din păcate sunt efectuate și farse, glume sau apeluri false.

Citeste și:  Premii în valoare de 2.000 și 5.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la examenele naționale din 2024

Poliția Brașov, atenționează:

🟢Apelarea prin 𝑺𝒊𝒔𝒕𝒆𝒎𝒖𝒍 𝑵𝒂𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍 𝒅𝒆 𝑼𝒓𝒈𝒆𝒏𝒕̦𝒂̆ 112 trebuie făcută numai în cazuri de urgență, care necesită intervenția promtă a structurilor implicate, așa cum a fost și în cazul prezentat.

🟢Pentru a câștiga timp, în astfel de momente, este nevoie să că păstrați controlul și să răspundeți la întrebările pe care vi le adresează operatorul 112.

🟢E necesar să comunicați cu exactitate timpul și locul producerii evenimentului, numărul și semnalmentele persoanelor implicate, obiective din zonă, nume de străzi sau alte detalii necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.