Care este viitorul Gării de Nord? Anunțul crucial făcut de CFR

Se anunță schimbări majore pentru Gara de Nord! Acest loc emblematic și deosebit de important pentru Capitală ar putea deveni una dintre cele mai spectaculoase gări din Europa.

Gara de Nord ar putea trece printr-o modernizare semnificativă, transformând-o într-un punct de referință pe harta celor mai frumoase și impresionante gări europene. Autoritățile române pregătesc o investiție considerabilă, conform documentelor publicate de CFR SA. Acestea fac referire la selectarea unui consultant și supervizor pentru proiectul de modernizare a Gării de Nord.

Planuri pentru modernizarea Gării de Nord

Primul obiectiv al autorităților este să modernizeze accesul pe peroanele Gării de Nord, introducând porți automate similare celor de la metrou. În plus, vor fi instalate automate speciale pentru achiziționarea biletelor, iar citirea acestora se va face automat.

Citeste și:  Se dă startul înscrierilor pentru furnizorii de formare profesională care doresc să participe la programul Start-Up Nation 2024

„Amplasarea și numărul spațiilor de ticheterie vor fi reduse și înlocuite cu aparate ce folosesc tehnologii digitale, iar accesul la peroane va fi restricționat prin porți mecanice și cititoare specifice. Totuși, s-au păstrat un număr de ghișee pentru bilete care vor taxa în plus, acoperind astfel munca funcționarilor prin biletele emise. Accesul spre peroane va fi securizat prin dispozitive de control, iar zona de așteptare centrală dintre actualele corpuri A și B va fi închisă”, se arată în documentele oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.