Tabără de cinematografie la Plaiul Foii: O săptămână de creativitate și film

20 de tineri învăță cinematografie în tabăra „Cineventura” de la Plaiul Foii

20 de copii cu vârste între 11 și 15 ani se vor familiariza cu tainele cinematografiei într-o tabără de creație ce se va desfășura în Rezervația Naturală Piatra Craiului, la Plaiul Foii, în perioada 11-17 august.

Tabăra „Cineventura” va transforma această locație pitorească într-un veritabil platou de filmare. Copiii vor fi împărțiți în două echipe și vor avea ocazia să își asume diferite roluri în procesul de realizare a unui film, de la actori la echipa de filmare.

„Scopul nostru este să le arătăm tinerilor spectatori, care sunt și ei parte a publicului, precum și părinților și bunicilor lor, efortul necesar pentru a produce un film. Vrem să subliniem importanța calității și atenția la detalii în realizarea unei producții cinematografice. Avem doi actori care vor lucra direct cu copiii, oferindu-le repetiții și îndrumări pe partea de interpretare. De asemenea, fiecare departament cheie al cinematografiei va fi reprezentat de un profesionist care îi va învăța pe tineri despre sunet, machiaj, costume, scenografie și montaj,” a explicat Roxana Flonta, reprezentantă a organizatorilor, pentru Radio România Brașov FM.

Citeste și:  FLY LILI oferă reduceri de 20% pentru toate zborurile cu plecare din Brașov

În 2024, tabăra ajunge la ediția a III-a, continuând să ofere tinerelor talente oportunitatea de a explora lumea filmului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.