Ministerul Energiei a lansat în testare publică platforma informatică de raportare națională EnerClima

Ministerul Energiei susține îmbunătățirea eficienței energetice pe tot lanțul de la producătorul de energie până la consumatorul final. O activitate importantă a autorității este identificarea și centralizarea datelor privind consumul de energie și economiile de energetice rezultate în urma implementării măsurilor din auditurile energetice, prin intermediul unei platforme informatice, activitate aferentă și Reformei 5, Componenta 6 din PNRR.

În acest context, Ministerul Energiei anunță începerea testelor publice pentru 3 module ale platformei informatice de raportare națională EnerClima: modulul audit energetic, management energetic și planuri de îmbunătățire a eficienței energetice (PIEE).

Platforma informatică de raportare națională EnerClima este o aplicație scalabilă care vine să preia date critice pentru raportările naționale și europene. Beneficiarii acesteia sunt: Ministerul Energiei, alte ministere și agenții, UAT-urile, operatorii economici, managerii energetici, auditorii energetici, fără a ne limita la aceste grupuri țintă.

Citeste și:  S-a stabilit data oficială pentru Black Friday 2024 în România

Modulele lansate astăzi în testare publică vizează raportarea digitală a declarațiilor de consum de către operatori economici și unități administrative care consumă mai puțin sau mai mult de 1000 tep, raportarea PIEE și a altor declarații și audituri rezultate ca obligații din Legea nr. 121/2014 a eficienței energetice. Link înscriere.

Aplicația este proiectată de Serviciul Român de Telecomunicații Speciale pentru a asigura interoperabilitatea, migrarea in cloud, protecția la atacuri cibernetice și în fața altor amenințări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.