Sucevean păgubit cu 215.000 de lei după instalarea unei aplicații de investiții pe telefon

Un bărbat din județul Suceava a pierdut peste 215.000 de lei după ce a permis accesul unor persoane necunoscute la datele sale bancare, încercând să investească într-o companie din domeniul gazelor.

Acesta a instalat o aplicație accesând un link primit de la pretinși oficiali ai firmei, iar ulterior a constatat că fondurile din contul său au fost transferate către diverse persoane necunoscute. Dosarul penal deschis la Poliția Municipiului Fălticeni investighează infracțiuni de înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Incidentul a început în iulie 2024, când bărbatul a accesat un anunț pe o rețea de socializare, care promova investiții într-o rețea de gaze. După contactarea de către un pretins reprezentant al companiei și instalarea unei aplicații care oferea acces la conturile sale bancare, bărbatul a descoperit că din contul său au fost transferați ilegal peste 215.000 de lei, în multiple tranșe. Poliția Suceava avertizează cu privire la creșterea numărului de înșelăciuni și recomandă prudență în investițiile și achizițiile online.

Citeste și:  Peste 175.000 de persoane şi aproximativ 58.700 de mijloace de transport au tranzitat fro­ntiera în ultimele 24 de ore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.