Festivalul Romani Kultura, dedicat culturii rome tradiționale, în perioada 22 – 25 august, în Piața Sfatului din Brașov

Centrul Național de Cultură a Romilor – Romano Kher în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și cu sprijinul Partidei Romilor „Pro-Europa” organizează, în perioada 22-25 august 2025, în Piața Sfatului din Brașov, festivalul „Romani Kultura 2024”.

Pe durata celor 4 zile de festival vor avea loc o serie de activități culturale destinate în special celor mici, dar și publicului larg, cu scopul promovării culturii rome tradiționale și moderne. Astfel, vor fi organizate recitaluri muzicale susținute de lăutari romi consacrați, va fi amenajată expoziția „Romi pentru România” cu personalități ale culturii rome care au adus un aport la dezvoltarea societății românești, copii de toate vârstele vor fi invitați să participe la ateliere meșteșugărești, iar cei interesați de explorarea și cunoașterea culturii rome mai în detaliu o pot face prin intermediul cărților pe care le vor putea găsi la standul Editurii CNCR.

Citeste și:  PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi fără niciun fel de negociere

De asemenea, peste 30 de meșteșugari romi din toate colțurile României, reprezentanți ai celor mai importante bresle meșteșugărești, vor fi prezenți în Piața Sfatului pentru a-i încânta pe vizitatori cu obiectele de artizanat lucrate cu multă trudă și măiestrie, dar și pentru a oferi demonstrații de lucru. Meșteșugarii care vor fi prezenți la festival au ales să practice meseriile tradiționale încă de la vârste fragede, cu multă dăruire și sacrificiu, ducând mai departe tradițiile învățate de la părinții și bunicii lor.

În cadrul festivalului va fi amenajată și o zonă food, unde doritorii se pot înfrupta cu delicioase preparate aparținând gastronomiei rome și românești.

Citeste și:  Sărbători cu distracție și istorie la Muzeul și Baza Sportivă Olimpia

Festivalul Romani Kultura este o inițiativă a Centrului Național de Cultură a Romilor – Romano Kher prin care se dorește a se arăta publicului larg bogăția și frumusețea culturii rome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.