Râșnov sărbătorește belșugul verii la Târgul din luna lui Gustar. Astăzi, 25 august!

Duminică, 25 august, Piața Unirii din Râșnov se transformă într-un adevărat paradis al gusturilor și al creativității. Târgul din luna lui Gustar aduce împreună producători locali și vizitatori pasionați de produsele naturale și de activitățile creative.

Pe lângă standurile cu bunătăți de sezon, târgul va găzdui și o serie de ateliere interactive. Copiii și adulții sunt invitați să participe la atelierul de împâslit lână cu tematica roadelor lui Gustar, coordonat de Cristina de la Atelierul de Lână. De asemenea, fotograful Laurent Jouault va susține un atelier de fotografie cianotip, o ocazie minunată de a captura amintirile de vară într-un mod artistic.

Luna august, ultima lună a verii sau „luna lui Gustar”, cum i se mai spune popular, este luna când se coc cele mai multe fructe, legume și cereale. Gustar este un belșug de roade și de gusturi, de unde și denumirea. Oamenii gospodari adună recolta grădinilor, prepară în această perioadă cele mai delicioase mâncăruri cu așa o paletă diversă de ingrediente, pe unele le pun la conservat, iar pe altele le duc în târguri la degustat.

Citeste și:  90.000 de kilograme de deșeuri periculoase și nepericuloase depozitate neconform, descoperite de polițiștii brașoveni la o adresă din Făgăraș

PROGRAM

10:00-20:00 // Târg de în luna lui Gustar

11:00-12:00 // Atelier de împâslit lână: roadele lui Gustar pentru copii și adulți

12:00-13:00 // Atelier de cianotipie pentru copii și adulți: ultimele zile de vară surprinse în cianotip

17:40-18:30 // Sustenabilitate la borcan: cum conservăm alimentele?

19:00-20:00 // Concert Fără Zahăr

Eveniment organizat de Asociația Mioritics și Primăria Orașului Râșnov şi finanțat de Consiliul Județean Brașov în cadrul proiectului „Râşnov Unplugged”, ediţia a 4-a. Parteneri: Asociația Adoptă un Țăran, Zizin și Asociația Rosenau Turism.

One thought on “Râșnov sărbătorește belșugul verii la Târgul din luna lui Gustar. Astăzi, 25 august!”

  1. Coincidenta face ca am fost in Rasnov cu copii sa mai schimbam aerul de Bucuresti cu aerul de munte. Am avut mare noroc sa mai prindem o camera la [eliminat de moderator] pentru ca a fost plin peste tot datorita acestei sarbatori. Pana sa ajungem acolo nu am inteles de ce totul este plin si nu mai sunt locuri de cazare pe nicaieri. Dar odata ce am ajuns la Rasnov totul a avut sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.