Sofia va găzdui Cupe Mondiale la gimnastică ritmică în ciclul olimpic până la JO 2028 de la Los Angeles

Sofia va găzdui Cupe Mondiale la gimnastică ritmică în timpul ciclului olimpic până la Jocurile Olimpice din 2028, de la Los Angeles, a anunţat, miercuri, Federaţia Bulgară de Gimnastică Ritmică (BRGF), citată de BTA, potrivit Agerpres.

„Suntem încântaţi să anunţăm că a fost aprobată candidatura Bulgariei să găzduiască în noul ciclu olimpic Cupe Mondiale la gimnastică ritmică până la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028. Sofia va primi astfel elita mondială a gimnasticii ritmice în următorii patru ani. Prima Cupă Mondială, din 2025, va fi ţinută între 4 şi 6 aprilie. Federaţia Internaţională de Gimnastică apreciază foarte mult calităţile de organizare ale Federaţiei Bulgare şi excelenta organizare a ediţiilor precedente ale Cupei Mondiale de la Sofia”, a transmis BRGF.

Citeste și:  FLY LILI oferă reduceri de 20% pentru toate zborurile cu plecare din Brașov

Celelalte gazde vor fi Baku (Azerbaidjan), Taşkent (Uzbekistan) şi Milano (Italia).

Pe lângă tradiţionalele Cupe Mondiale, vor fi şi două Cupe Challenge, la Portimao (Portugalia) la începutul lui mai şi la Cluj-Napoca (România), în iulie.

Bulgaria a câştigat, de asemenea, şi dreptul de organiza a treia ediţie a Campionatelor Mondiale de gimnastică ritmică pentru junioare, care va avea loc la finalul lunii iunie, anul viitor.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către Agerpres, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.