ANPC suspendă temporar activitatea unui cunoscut lanț de șaormerii din București: Nereguli descoperite de inspectori

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au sancționat cu 33.000 de lei lanțul de restaurante fast-food „Socului Kebab” din București, în urma neregulilor constatate și au dispus suspendarea temporară a activității pentru toate cele patru locații verificate, până la remedierea deficiențelor.

Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), controalele efectuate în unitățile din sectoarele 2 și 3 au relevat multiple probleme. Inspectorii au acordat un avertisment, au ordonat retragerea produselor alimentare neconforme și au recomandat încetarea practicilor comerciale incorecte la două dintre locații. De asemenea, au fost constatate nereguli precum condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, praf și grăsime acumulate, utilizarea ustensilelor necorespunzătoare, nerespectarea regimului de temperatură, prezența insectelor vii, utilizarea materiilor prime fără identificare adecvată, și multe altele.

Citeste și:  Autoturism de lux, căutat de autoritățile din Germamia, descoperit de poliţiştii de frontieră în România

Sebastian Hotca, președintele interimar al ANPC, a declarat: „Avem toleranță zero față de astfel de situații care reprezintă un real pericol pentru sănătatea și viața consumatorilor. Este inadmisibil ca unii operatori economici să ignore complet prevederile legale.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.