Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat aproximativ 1.500 de situații de urgență

În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori au intervenit prompt în aproximativ 1.500 de situații de urgență la nivel național.

În acest interval de timp, echipajele operative au acționat pentru stingerea a 62 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării și pentru gestionarea celor 201 situații ce puteau pune în pericol viețile și bunurile semenilor, precum și siguranța animalelor.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au intervenit în 1.209 de misiuni, dintre care 1.203 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și 6 pentru descarcerare. În urma acestor cazuri, peste 1.193 de persoane au fost asistate medical.

Ieri, datorită eforturilor susținute pe timpul intervențiilor derulate, 10 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Citeste și:  Noua ecotaxă care va obliga românii să recicleze mai multe produse: puncte de colectare vor fi amplasate în toată țara

Printre alte informații relevante menționăm faptul că, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 12 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea semnalând prezența animalelor periculoase (urși) în județele AG(1), BH (1), BN (1), BZ(1), CV(2) și HR (2).

Învățați cum să reacționați în situații de urgență și asigurați-vă că sunteți pregătiți să gestionați orice situație neprevăzută! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare în diverse tipuri de risc accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă pe https://fiipregatit.ro.

De asemenea, descărcați, gratuit, aplicația pentru mobil DSU din App Store sau Google Play pentru a accesa informații extrem de utile pentru protecția individuală și colectivă.

Citeste și:  Autoturism de lux, căutat de autoritățile din Germamia, descoperit de poliţiştii de frontieră în România

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.