Lansarea campaniei WWF-România We Love Solutions la Brașov: Soluții sustenabile pentru orașul tău de mâine

În contextul schimbărilor climatice și al nevoii urgente de a dezvolta orașe mai verzi și mai sănătoase, WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) în colaborare cu Primăria Municipiului Brașov, anunță lansarea campaniei We Love Solutions, parte a proiectului LIFE ASAP (Accelerated Sub-national Climate Action and Participation).

Această campanie se desfășoară simultan în șapte orașe din Europa, printre care și Brașov, între 1 și 31 octombrie 2024.

We Love Solutions este o inițiativă de mobilizare a comunității, ce își propune să identifice și să promoveze soluții inovatoare propuse de cetățeni ca răspuns la schimbările climatice.

Scopul campaniei este de a crește implicarea publicului, în special a tinerilor, în procesul de luare a deciziilor locale și de a promova idei sustenabile pentru dezvoltarea urbană. Cetățenii sunt încurajați să voteze soluțiile favorite propuse de tineri în cadrul proiectului și să participe activ propunând soluții noi, prin completare formularului online din pagina de campanie.

Desfășurarea campaniei:

  • Fiecare oraș participant, inclusiv Brașov are o pagină dedicată pe platforma We Love Cities, unde cetățenii și nu numai pot vota soluțiile favorite și pot trimite sugestii pentru un oraș mai verde.
  • Campania se va desfășura pe rețelele de socializare, prin hashtag-ul #WeLoveBrașov, iar voturile și interacțiunile vor fi contorizate pentru a determina orașul câștigător al campaniei.
  • Soluțiile propuse de cetățeni vor fi analizate pentru a susține dezvoltarea unor proiecte sustenabile pe termen mediu și lung.
Citeste și:  Stadiul construcției podului de la Voila: fundațiile sunt aproape gata și în acest an va fi montată structura metalică a noului pod

Orașul câștigător va fi desemnat pe baza numărului de voturi și interacțiuni obținute, fiind recunoscut pentru succesul său în creșterea implicării publicului și promovarea de soluții inovatoare pentru problemele climatice. Campania We Love Solutions nu se concentrează exclusiv pe competiție, ci pe celebrările succeselor fiecărui oraș participant.

Această campanie este despre puterea cetățenilor de a influența schimbările pozitive în comunitățile lor. Vrem să le oferim un spațiu unde să își poată exprima ideile și să fie ascultați”, a declarat Andreea Danciu, project manager la WWF România. Orașul cu cele mai multe voturi și interacțiuni va fi desemnat câștigătorul campaniei internaționale We Love Solutions. Cu toate acestea, campania nu se concentrează exclusiv pe competiție, ci și pe celebrarea succesului și eforturilor tuturor orașelor participante.

„Ne propunem să facilităm un dialog deschis între cetățeni și reprezentanții autorităților locale. Fiecare oraș care participă la această inițiativă este un exemplu de succes în felul său, iar noi ne dorim să sărbătorim aceste eforturi colective.”, a adăugat Andreea Danciu.

Primăria Brașov invită cetățenii să se alăture inițiativei WWF-România și să contribuie la modelarea viitorului orașului nostru. Participă votând și împărtășind ideile tale care să ne ajute să transformăm Brașov într-un oraș mai verde, mai sănătos, mai frumos.

Citeste și:  Angajatorii sunt tot mai determinați să readucă angajații la birou – numărul de joburi remote este în scădere, în timp de volumul de aplicări crește

„Brașovul este un oraș care și-a asumat angajamentul de a deveni un model de sustenabilitate și de implicare a cetățenilor în dezvoltarea urbană. Campania We Love Solutions este o oportunitate excelentă pentru tinerii noștri și pentru toți locuitorii să își aducă contribuția la crearea unui Brașov mai verde și mai prietenos cu mediul. Împreună, putem face o diferență pentru viitorul orașului nostru.” – Allen Coliban, primarul Brașovului.

Unde poți participa?

Despre WWF Romania (Fondul Mondial pentru Natura)

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro

Despre proiectul LIFE ASAP (Accelerated Sub-national Climate Action and Participation)

Proiectul își propune să accelereze acțiunile climatice în orașele din Europa, printr-o colaborare între WWF și orașe din Suedia, România, Portugalia și Ungaria. WWF adaptează platforma One Planet City Challenge (OPPC) pentru a funcționa cu diverse platforme de raportare, evaluând planurile de acțiune climatică ale orașelor participante în raport cu politicile și legislația climatică a UE. Orașele vor beneficia de evaluări personalizate și de sprijin în mobilizarea cetățenilor și a principalelor grupuri de interese în jurul planurilor lor climatice.

Citeste și:  6 persoane aflate în situații critice salvate de pompieri în ultimele 24 de ore

În cadrul fazei pilot, WWF lucrează în Portugalia, România și Ungaria cu un grup restrâns de orașe, oferindu-le sprijin în raportarea datelor privind acțiunile climatice și adaptând cadrul de evaluare OPCC la contextul local. WWF va colabora și cu comunitățile locale, în special cu tinerii, pentru a-i implica în eforturile orașelor de a deveni mai sustenabile. Orașele participante vor lua parte la o ediție specială a campaniei WWF de implicare publică pe rețelele sociale.

Peste 50% din populația globală locuiește în orașe, care sunt responsabile pentru mai mult de 70% din amprenta de carbon. Cu toate acestea, orașele reprezintă o oportunitate extraordinară de a crea comunități mai locuibile, contribuind la un mediu mai sănătos. Prin îmbunătățirea transportului, construirea de clădiri verzi, valorificarea naturii, reducerea risipei și creșterea implicării, orașele pot deschide calea către un viitor prietenos cu mediul.

Implicare globală De la lansarea din 2013, campania WWF a atins peste 200 de milioane de oameni la nivel global. Peste 150 de orașe au participat, cu peste 10 milioane de interacțiuni din partea cetățenilor și peste 100.000 de sugestii de îmbunătățire transmise autorităților locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.