Tineri artiști din 22 de județe intră, în weekend, în competiția artistică din orașul Zărnești

Cea de-a unsprezecea ediție a Festivalului Național de Muzică și Dans „Ecoul Pietrei Craiului” începe vineri! Anul acesta, festivalul este programat în perioada 4 – 6 octombrie, la Casa de Cultură din Zărnești, iar organizatorii promit o ediție de excepție. În premieră, festivalul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii și se bucură de binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Tineri talentați din 22 de județe ale României își vor arăta talentul în cadrul festivalului-concurs, în atenția juriului și a publicului: Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, București, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova și Sibiu.

În cele trei zile de concurs, participanții, cu vârste cuprinse între 4 si 50 de ani, se vor întrece în note muzicale și în pași de dans în cadrul categoriilor: Muzică populară, Pop românesc, Pop internațional, Dansuri tradiționale românești și Dansuri moderne.

Citeste și:  România, prezentă la Summitul Francofoniei de la Paris în perioada 2-6 octombrie 2024

“Ecoul Pietrei Craiului a devenit o tradiție și un punct de referință în peisajul cultural românesc, și ne oferă prilejul de a ne bucura de talentul extraordinar al sutelor de tineri artiști care, iată, vin în Zărnești din toate colțurile țării. Îi felicit pe organizatori pentru efortul depus și le urez tuturor participanților mult succes!”, a declarat Alexandru Igrișan, Primarul orașului Zărnești.

Foto. Alexandru Igrișan

Un juriu de excepție va avea sarcina de a evalua performanțele concurenților. Printre membrii juriului se numără nume sonore ale scenei muzicale românești, precum soprana Felicia Filip (Președinte Juriu), Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu și Gheorghe Turda. De asemenea, regizorul de operă Cristian Mihăilescu și producătoarea TV Iuliana Marciuc își vor aduce experiența și profesionalismul în evaluarea tinerelor talente.

Citeste și:  Festivalul Monodramei Independente revine pe scena Centrului Cultural Reduta! O întâlnire între artă, emoție și publicul brașovean

“Suntem extrem de încântați să anunțăm că Festivalul „Ecoul Pietrei Craiului” își păstrează titulatura de festival național și continuă să fie o platformă importantă de afirmare pentru tinerii talentați din România. Faptul că avem tineri artiști înscriși din 22 de județe ne demonstrează încă o dată că interesul pentru acest festival este în continuă creștere. Este o onoare pentru noi să putem oferi acestor tineri o scenă pe care să își exprime talentul și să fie descoperiți de public și de specialiști în domeniu”, a transmis Andrei Coman, directorul artistic al festivalului.

Foto. Andrei Coman

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național de Muzică și Dans „Ecoul Pietrei Craiului” se bucură de un prestigios susținător: Ministerul Culturii. Prin acordarea Înaltului Patronaj, instituția recunoaște importanța acestui eveniment în promovarea culturii și a tinerelor talente din România.

Citeste și:  Concert special cu Călin Pop (Celelalte Cuvinte) și Raul Silaghi la Tâmplărie Pub

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Programul complet, aici.

Despre Festivalul „Ecoul Pietrei Craiului”

Festivalul „Ecoul Pietrei Craiului” a fost inițiat în anul 2010 de către artistul brașovean Dragoș Popa, la vârsta de numai 16 ani. Festivalul s-a impus de-a lungul timpului ca unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România. Organizat de Centrul „Artist pentru Artă”, în parteneriat cu Primăria Orașului Zărnești, festivalul își propune să promoveze valorile culturale românești și să susțină tinerii artiști în dezvoltarea lor artistică.

Sponsori & Parteneri: Dino Parc Râșnov, Pensiunea Tohanu Vechi, Restaurantul Casa Rustică Zărnești, Compania AVON, Olympus Foods România, Visit Zărnești, BizBrașov, Monitorul Expres Brașov și BrașovȘtiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.