Pensionară din Sibiu, condamnată pentru consum de droguri: Amendă de 1.200 de lei după descoperirea unor medicamente fără prescripție

O pensionară de 71 de ani a fost recent condamnată de Tribunalul Sibiu pentru deținerea de droguri de risc destinate consumului propriu.

Femeia a intrat în atenția autorităților și a fost cercetată pentru consum de droguri după ce, în noiembrie anul trecut, polițiștii au efectuat mai multe percheziții în locuința sa și în alte imobile deținute de aceasta. În urma perchezițiilor, anchetatorii DIICOT au descoperit droguri de risc în casa pensionarei.

Ce au ridicat anchetatorii din locuința pensionarei Drogurile descoperite erau de fapt medicamente care conțineau o substanță activă încadrată în categoria drogurilor de risc. Mai exact, femeia avea o cutie de Alprazolam și una de Xanax, în total 60 de comprimate. Medicamentele îi fuseseră prescrise în 2019, când a fost diagnosticată cu tulburare de anxietate generalizată, pentru o perioadă de 6 luni.

Citeste și:  Rata şomajului a fost în luna august de 5,5%

DIICOT a constatat că femeia nu mai avea prescripție medicală valabilă pentru medicamentele găsite în casă, motiv pentru care aceasta a fost cercetată pentru deținere de droguri de risc.

„În drept, fapta inculpatei, care în cursul lunii noiembrie 2023 a deținut la domiciliul său fără drept – cu depășirea prescripției medicale curente eliberate de medicul specialist, în vederea propriului consum, o cutie de Alprazolam conținând trei blistere a câte zece comprimate fiecare (total 30 de comprimate) și o cutie XANAX conținând trei blistere a câte zece comprimate fiecare (total 30 de comprimate), medicamente care au ca substanță activă ALPRAZOLAM, bunurile mai sus descrise fiind găsite cu prilejul percheziției domiciliare efectuate în data de 16.11.2023, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, se precizează în rechizitoriul publicat pe rejust.ro.

Citeste și:  Stadiul construcției podului de la Voila: fundațiile sunt aproape gata și în acest an va fi montată structura metalică a noului pod

În timpul audierii, femeia a uzat de dreptul la tăcere, dar ulterior a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul, acceptând încadrarea juridică. Recent, magistrații au condamnat-o pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, la o amendă penală de 1.200 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.