Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 1.400 de situații de urgență

Stingerea incendiilor, acordarea măsurilor de prim ajutor și operațiunile desfășurate în sprijinul comunităților, reprezintă principalele misiuni efectuate de către pompierii militari, în ultimele 24 de ore, la nivel național.

Astfel, în cursul zilei de ieri, salvatorii au gestionat 1.432 de solicitări primite din partea populației.

Misiunile desfășurate de colegii noștri au inclus 58 de intervenții de stingere a incendiilor și peste 1.150 de cazuri SMURD, dintre care 1.155 pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 2 pentru descarcerare. De asemenea, colegii noștri au desfășurat 24 de misiuni de deblocare sau salvare și alte 193 de intervenții în sprijinul comunităților.

Pe timpul intervențiilor desfășurate, în ultimele 24 de ore, prin eforturi susținute, echipajele operative au salvat 17 persoane aflate în situații critice.

Citeste și:  Angajatorii sunt tot mai determinați să readucă angajații la birou – numărul de joburi remote este în scădere, în timp de volumul de aplicări crește

Totodată, în data de 01.10.2024, în intervalul orar 07.00 – 21.00, urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 14 localități din 5 județe (BR, CT, GL, TL și VS), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 12 case, 9 subsoluri (3 la societăți comerciale), 10 curți, 1 anexă gospodărească, 5 străzi, precum și pentru degajarea a 14 copaci prăbușiți, fiind avariate 1 casă și 5 autoturisme. 

Traficul rutier pe DN3C (între loc. Constanța și Ovidiu) a fost temporar blocat, din cauza apei de pe carosabil.

Pentru protecția populației, în cursul zilei de ieri, au fost transmise 10 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, dintre care 6 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în localități din județele:AG, HR și SV și 4 mesaje privind producea unor efecte hidro-meteorologice periculoase înlocalități din județele CT (3) și TL (1).

Citeste și:  Rata şomajului a fost în luna august de 5,5%

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență (https://fiipregatit.ro) și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.