Aproximativ 67.000 de țigarete descoperite ascunse într-un microbuz, la vamă

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, aproximativ 67.000 de țigarete, pe care doi cetățeni bulgari au încercat să le introducă în țară fără documente legale.

În data de 20.10.2024, în jurul orei 15.30,  în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui microbuz, un cetățean bulgar, în vârstă de 38 de ani, însoțit de un conaţional în vârstă de 19 ani, în calitate de pasager.

În urma efectuării controlului de frontieră asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse și nedeclarate, în bagajele personale ale acestora și în podeaua microbuzului, mai multe pachete de țigări care aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc. 

Citeste și:  Aproape jumătate dintre romii și nomazii (45%) din cele șase țări UE chestionate s-au simțit discriminați în cel puțin un domeniu al vieții

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 66.800 de țigarete (3.340 pachete), inscripționate cu numele unor mărci diferite. 

Colegii noștri au stabilit faptul că țigările aparțineau cetățenilor bulgari, iar aceştia nu au putut prezenta documente de proveniență pentru bunuri. 

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 100.200 lei, împreună cu microbuzul în valoare de 40.000 lei, au fost indisponibilizate de către polițiștii de frontieră, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, conform art. 452 din  Legea 227/2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.