Momentul aşteptat de toţi braşovenii: Când se deschide Planetariul de la Zoo

Planetariul de la Zoo Brașov își va deschide în curând porțile, după ce conducerea parcului a reușit angajarea personalului specializat. Chiar dacă amenajarea acestuia, precum și instalarea echipamentelor special de proiecție și sonorizare a fost finalizată din luna martie, publicul nu a avut acces întrucât Zoo nu avea personal specializat să opereze instalațiile. Conducerea Zoo a decis să organizeze o licitație prin care să externalizeze acest serviciu unei firme, iar prin intemediul unei firme de leasing de personal, săptămâna viitoare vor fi angajați doi operatori. „Mai avem nevoie de încă un operator și un casier, dar îi vom angaja pe parcurs. Vom face instructajul celor doi operatori în următoarea săptămână, astfel că în 10 – 15 iunie, planetariul va fi deschis publicului”, a precizat Alin Pînzaru, directorul Zoo Brașov.

Citeste și:  Migraţia şi siguranţa publică sunt temele centrale ale campaniei electorale din Germania

Taxa de acces la planetariu va porni de la 10 lei și va ajunge la 25 de lei, biletul urmând să fie separat de cel de intrare în incinta parcului zoologic. Un bilet de intrare exclusiv la planetariu pentru un adult va fi de 25 de lei. Copiii, elevii, studenții și persoanele peste 65 de ani vor achita însă doar 15 lei. În cazul grupurilor organizate de elevi, formate din cel puțin 10 persoane, taxa de acces va fi și mai mică, respectiv de 10 lei.

Planetariul din Braşov nu va fi dedicat în totalitate astronomiei, ci vor fi proiectate şi filme cu anumite zone de pe planeta noastră: jungla, savana sau adâncul oceanelor. La acestea se adaugă o serie de filme de desene animate educative pentru copii. Totodată, se vor putea viziona, în timp real, diverse fenomene astronomice.

Citeste și:  Agenția pentru Protecția Mediului Brașov informează agenții economici cu privire la obligativitatea solicitării și obținerii vizei anuale

Primele patru pelicule care vor putea fi urmărite la planetariu sunt: Dynamic Earth: Exploring Earth’s Climate Engine (Pământul dinamic: Explorând mecanismul climatic al Terrei), Solar Superstorms (Superfurtuni solare), Faster Than Light: The Dream of Interstellar Flight (Mai repede decât lumina: visul zborului interstelar) și The Zula Patrol: Down to Earth (Patrula Zula: Cu picioarele pe Pământ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.