Braşovul, inclus de Naţional Geografic în topul celor mai bune 25 destinaţii turistice de vizitat în 2025

Braşovul a fost inclus de Naţional Geografic în topul celor mai bune 25 destinaţii turistice de vizitat în anul 2025. Oraşul de la poalele Tâmpei a fost inclus în acest top alături de Atigua – Guatemala, Ocala Natinonal Forest – Florida, Bangkok – Tailanda şi multe alte destinaţii care atrag prin specificul şi unicitatea lor.

Lista completă, aici.

Iată cum este descris Braşovul de Naţional Geografic:

„Oraşul medieval Braşov este poarta de intrare în regiunea Transilvaniei, un ţinut al pădurilor străvechi, al satelor rustice şi al vârfurilor Carpaţilor. Iar cu noul său aeroport – primul din România în ultimii 50 de ani – patria lui Dracula este mai accesibilă.
Exploraţi regiunea de-a lungul Via Transilvanica, un traseu de drumeţii finalizat în 2022, care parcurge 870 de mile de la graniţa cu Ucraina până la Dunăre. Secţiunea Terra Saxonum a traseului trece prin cătune săseşti şi prin oraşul Sighişoara din secolul al XII-lea, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, în timp ce secţiunea Terra Dacica şerpuieşte printre podgorii şi cetăţi dacice.”

Citeste și:  Sesiune de pictură, în cadrul Programului „Săptămâna Verde”, organizată de Agenția pentru Protecția Mediului și Liceului Vocațional de Arte Plastice Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.