Peste 60 de copii din clasele primare au participat la atelierele de educație montană organizate de Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov, cu ocazia săptămânii „Școala Altfel”

Peste 60 de copii din clasele primare ale mai multor școli din Municipiul Brașov au participat cu entuziasm la atelierele de educație montană organizate de Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov, cu ocazia săptămânii „Școala Altfel”. Aceste activități au avut scopul de a le oferi celor mici cunoștințele esențiale pentru a se bucura în siguranță de drumețiile pe munte.

Pe parcursul atelierelor, copiii au învățat regulile de bază pentru o excursie reușită pe munte. Printre aceste reguli s-au numărat importanța planificării traseului, echiparea corespunzătoare, precum și respectarea marcajelor turistice. Totodată, elevii au avut ocazia să descopere echipamentele utilizate de salvatorii montani în acțiunile de salvare.

Citeste și:  Proiectul de robotică și programare Meet and Code "O călătorie în Univers cu BIT și EVO", pentru elevii pasionați de astronomie și tehnologie a luat sfărsit

Un alt aspect esențial discutat în cadrul acestor ateliere a fost comportamentul adecvat în situații de urgență. Salvamontiștii le-au explicat copiilor ce trebuie să facă dacă se rătăcesc sau se confruntă cu o problemă medicală pe munte.

Astfel, prin activități interactive și prezentări captivante, copiii au dobândit cunoștințe valoroase despre siguranța pe munte, fiind mai bine pregătiți pentru aventuri viitoare în natură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.