Peste 600 studenți vin la Râșnov în cadrul Erasmus Generation Summit 2024

Peste 600 de studenți din toate zările Europei se întâlnesc la Râșnov pe 25 octombrie 2024 pentru a participa la atelierele Erasmus Generation Summit.

Zece ateliere participative, desfășurate în paralel

Evenimentul își propune să ofere tinerilor un context de socializare, de schimb intercultural, de explorare a patrimoniului natural și cultural românesc, dar și un prilej de a afla mai multe despre cum funcționează democrația în Uniunea Europeană și cum tinerii se pot implica mai mult în conturarea viitorului UE.

Organizatorii propun 10 ateliere desfășurate în paralel, în diverse spații din oraș. Plecând de la un tur ghidat în grădina Cetății Râșnov, treasure-hunt și atelier de sculptat dovleci, până la proiecții de filme, quiz-uri cu premii, jocuri de rol despre cum se iau deciziile în UE.

Citeste și:  Bursele școlare pentru elevi: Primele plăți încep pe 20 noiembrie, cu sume de 715 lei pentru merit și 477 lei pentru reziliență

De asemenea, asociația Innovation Education Lab va susține, prezentări despre oportunitățile de voluntariat prin Corpul European de solidaritate: cât de ușor poți accesa acest program, dacă ești tânăr european, cum îți poate deschide orizontul și cât de mult ești susținut financiar prin ESC pentru a putea avea aceste experiențe de dezvoltare personală, în timp ce ajuți și comunitățile locale.

Pe tot parcursul evenimentului vor fi disponibile pentru participanți, în cadrul a 2 info-point-uri EUROPE DIRECT Râșnov, materiale informative despre oportunitătile europene pentru tineri.

Cine sunt participanții?

Participanții sunt studenți aflați în program de studiu Erasmus+ la diverse centre universitare din România. Vin la Râșnov de pe tot cuprinsul Uniunii Europene, dar și din Turcia, Serbia, Norvegia și alte țări terțe participante la programul, Erasmus+. Va fi un prilej pentru ei să se cunoască, să se distreze, să lege prietenii noi, să descopere și să se bucure de diversitatea culturală a Europei.

Citeste și:  Analiză: Românii cheltuie de opt ori mai mult pe țigări și alcool decât pe educație

Ultimul raport, din 2023, arată că, doar pe parcursul anului 2022, au beneficiat de experiențele de învățare și mobilitate peste 1,2 milioane de participanți, prin intermediul a 26 000 de proiecte finanțate prin programul Erasmus+.

Cine sunt organizatorii?

Întrunirea Erasmus Generation Summit de la Râșnov este organizată în colaborare de Erasmus Student Network (ESN) România și EUROPE DIRECT Râșnov, cu sprijinul Școlii Gimnaziale Peter Thal și al Primăriei Orașului Râșnov.

La organizarea evenimentului participă voluntari din partea ESN România, din partea EUROPE DIRECT Râșnov și din partea Școlii Gimnaziale Peter Thal Râșnov, școală acreditată Erasmus+.

Erasmus Generation Summit 2024 face parte din evenimentul mai mare, Halloween în Transylvania, organizat în fiecare an de ESN România, încă din 2011.

Citeste și:  Noi tarife pentru studenți la abonamentele de transport public: Cât va costa un abonament cu 120 de călătorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.