Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 1.400 de situații de urgență

În cursul zilei de ieri, pompierii au gestionat 1.404 situații de urgență la nivel național.

În acest interval de timp, echipajele operative au acționat pentru stingerea celor 85 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării și pentru gestionarea a 167 de situații ce puteau pune în pericol viețile și bunurile semenilor, precum și siguranța animalelor.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au intervenit în 1.147 de cazuri pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și 5 pentru descarcerare. În urma acestor situații, aproximativ 1.160 de persoane au fost asistate medical.

Datorită eforturilor susținute pe timpul intervențiilor derulate, 5 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Odată cu răcirea vremii, numărul incendiilor la locuințe a crescut. Este suficient un moment de neatenție pentru ca un incendiu să cuprindă întreaga locuință! Nu întotdeauna intervenția rapidă a pompierilor conduce și la salvarea bunurilor sau a vieții. Fie evenimentele sunt observate prea târziu, fie oamenii sunt surprinși în somn sau incendiul se dezvoltă mult prea rapid pentru a mai putea face ceva. Important este să nu ajungeți în aceste situații, iar sfatul nostru este să respectați câteva măsuri simple de prevenire a incendiilor.

Pentru a evita astfel de situații, asigurați-vă că o persoană autorizată verifică, repară și curăță coşurile de fum, cel puţin o dată pe an. O altă măsură foarte importantă constă în stingerea întotdeauna a focului din sobă înainte de culcare, fiind astfel înlăturat pericolul intoxicării cu monoxid de carbon. De asemenea, este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!

Apelarea la specialişti, atunci când sesizați probleme la instalaţiile electrice sau la mijloacele de încălzire, este, de asemenea, o măsură de prevenţie foarte importantă. Orice improvizaţie minoră poate conduce la incidente cu repercusiuni.

Fiți responsabili și instalați un detector de incendiu în locuința dumneavoastră . Acesta va declanșa alarma încă din stadiu incipient al unui incendiu, ceea ce poate fi un factor important pentru salvarea locuinței și a vieții.

Țineți cont de sfaturile noastre și nu faceți compromisuri cu siguranța dumneavoastră și a familiei! Nu lăsați copiii niciodată nesupravegheați, iar celor mai vârstă, părinți și bunici, explicați-le cât de important este să verifice coșul de fum și să nu adoarmă cu focul aprins în sobă.

Învățați cum să reacționați în situații de urgență și asigurați-vă că sunteți pregătiți să gestionați orice situație neprevăzută! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare în diverse tipuri de risc accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă pe https://fiipregatit.ro.

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

De asemenea, descărcați, gratuit, aplicația pentru mobil DSU din App Store sau Google Play pentru a accesa informații extrem de utile pentru protecția individuală și colectivă.

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.