O echipă de cercetători britanici de la universităţile din Manchester şi Leicester au dezvoltat drojdii care conferă berii noi arome, conform unui studiu publicat miercuri, ei reuşind să găsească astfel o variantă căutată de berari încă din anii 1800, informează agenția de presă Agerpres.
Oamenii de ştiinţă au dezvăluit în acest studiu că au dezvoltat tulpini unice, fertile şi hibride de drojdie care oferă opţiuni noi şi interesante pentru aroma, gustul şi procesele de preparare a berii. Tipul de drojdie folosit în procesul de fermentaţie influenţează gustul berii.
”Există în prezent două categorii principale de drojdii, ”ale” şi ”lager”, plus sute de variante folosite de producătorii de bere moderni în cadrul unei industrii în plină expansiune la nivel global. S-a demonstrat că tulpinile hibride de drojdie nou create se reproduc cu succes şi produc descendenţi cu caracteristici specifice dezirabile necesare în procesul de fabricare a băuturilor”, au declarat oamenii de ştiinţă în studiul lor.
Pe lângă faptul că deschide oportunităţi în producţia de alimente şi băuturi, această abordare ar putea fi utilizată pentru dezvoltarea unor noi ”fabrici de celule” din drojdie, care ar putea fi utilizate în domeniul biotehnologiei industriale pentru a biofabrica în mod sustenabil produse farmaceutice, substanţe chimice şi combustibili, a spus cercetătoarea Daniela Delneri, potrivit sursei citate.