A început calvarul pe DN1-Valea Prahovei! Se circulă intens pe sensul de mers spre Brașov

În fiecare sfârșit de săptămână pe DN1, în zona Valea Prahovei, traficul rutier este intens și se transformă într-un adevărat coșmar pentru șoferi. Oamenii pornesc încă de la primele ore ale dimineții către celebrele stațiuni de pe Valea Prahovei sau către cele din centrul țării.

Potrivit aplicațiilor de navigație folosite de șoferi, vineri la ora 11.00, timpul estimat pentru a ajunge din Ploiești la Brașov este de peste trei ore. Pe sensul de mers Brașov-Ploiești se circulă cu dificultate între de la limita județului Prahova până în Bușteni, notează observatorulph.ro.

Există mai multe motive pentru care Valea Prahovei este aglomerată, în special în anumite perioade ale anului. DN1 reprezintă principala arteră rutieră care traversează Valea Prahovei, fiind o șosea cu două benzi pe sens, insuficientă pentru a face față traficului intens, mai ales în weekenduri și în timpul sărbătorilor legale. Lipsa autostrăzii spre Brașov, un proiect mult așteptat, dar încă nefinalizat, contribuie la aglomerația din zonă. Cât despre transportul feroviar este o alternativă limitată, fiindcă trenurile circulă rar și nu au capacitatea de a transporta un număr mare de pasageri.

Citeste și:  Accident cu trei autovehicule implicate, pe centura municipiului Brașov

Șoferii pot folosi ruta alternativă DN1A-Cheia-Săcele pentru a evita calvarul de pe DN1-Valea Prahovei. Astăzi, în jurul prânzului, se estimează o durată de aproximativ două ore și jumătate pentru a tranzita zona Ploiești – Brașov.

Foto. Arhivă (Imagine cu caracter ilustrativ)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.