A început curățenia de primăvară! „Brașovul curat, verde și cu o circulație rutieră și pietonală sigură”

Începând de ieri, 15 martie, la Braşov a fost demarată campania de curățenie de primăvară, la care se adaugă cea de plantări de gard viu, arbori și arbuști. Totodată, firmele cu care Municipalitatea are contract vor începe lucrările de reparații străzi și trotuare și refacere marcaje rutiere.

,,De ieri a început curățenia generală în Brașov, curățenia pe care o facem în fiecare primăvară. Întotdeauna în această perioadă, începând cu 15 martie până în 16 aprilie, desfășurăm curățenia generală, ceea ce înseamnă măturat manual, măturat mecanizat, spălat rigole, curățat zonele verzi, o curățenie din toate punctele de vedere. În paralel cu această campanie, vom demara și campania de reparații străzi și trotuare. Desigur, vom reface și marcajele rutiere, pentru că este nevoie, iar urgențe sunt străzile pe care se văd mai multe rânduri de marcaje, ceea ce creează confuzie în rândul șoferilor. Tot în această perioadă, vom avea și acțiunile de plantare gard viu, arbori și arbuști. Avem undeva la 2,5 km de gard viu și 1.500 de arbori și arbuști, care vor fi plantați în urma solicitărilor venite de la asociațiile de proprietari”, a precizat viceprimarul Sebastian Rusu.

Citeste și:  S-a terminat Yellowstone: ce urmează?

Luna curățeniei de primăvară

În perioada 15 martie – 16 aprilie se va derula o amplă acţiune de salubrizare în toate cartierele municipiului Braşov, care va cuprinde următoarele activități de salubrizare: curățarea rigolelor, măturarea manuală și mecanizată a străzilor și trotuarelor, greblarea zonelor verzi, întreținerea și igienizarea cursurilor de apă, ridicarea depozitărilor accidentale.

Deşeurile rezultate ca urmare a acestei activităţi vor fi depozitate lângă punctele de colectare a deşeurilor menajere, cât mai compact, urmând ca acestea să fie transportate de către operatorii de salubrizare la depozitul ecologic.

În aceeași perioadă se vor executa lucrări de igienizare a Cimitirului Municipal constând în: ridicarea depozitărilor accidentale, măturarea aleilor, transportul deşeurilor rezultate în urma salubrizării cimitirului la rampa ecologică a municipiului Braşov.

Totodată, toţi cetăţenii care doresc să renunţe la obiectele din gospodărie care nu mai prezintă utilitate sau fac curăţenie generală şi doresc să se dispenseze de lucruri nefolositoare, altele decât deşeuri menajere, o pot face în locuri special amenajate la platformele de gunoi sau în containere de 8 m.c., de culoare portocalie, dispuse pe domeniul public.

Citeste și:  170 kg de articole pirotehnice, confiscate de către polițiștii brașoveni

Este interzisă depozitarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a molozului rezultat din demolări, care au un regim special.

Campania de plantări

Tot în această perioadă va avea loc și campania de plantări de gard viu, arbori și arbuști, ca urmare a solicitărilor primite de la asociațiile de proprietari sau de la cetățeni, dar și a constatărilor făcute de inspectorii primăriei.

În cazul plantării de gard viu, până în prezent sunt depuse 90 de solicitări, din care 9 sunt în urma constatării inspectorilor primăriei, iar restul de 81 sunt depuse de asociații de proprietari sau persoane fizice. În acest moment, Municipalitatea și-a programat plantarea a aproximativ 2, 5 km de gard viu (2.457 de metri liniari).

În  ceea ce privește plantarea celor 1.500 arbori și arbuști, aceștia sunt din speciile: tei, mesteacăn, prun ornamental, măr ornamental, platan, frasin, pin, thuya, ienupăr și vor fi plantați în 74 de zone din municipiul  Brașov, în toate cartierele. 

Citeste și:  România a primit avizul formal al OCDE în domeniul politicilor educaţionale

De asemenea, asociațiile de proprietari pot solicita Serviciului Amenajare Zone de Agrement (0268/405.000, int. 188, 195, 198) intervenția pentru toaletarea arborilor și arbuștilor de pe domeniul public.

Reparații străzi

După ce în ultimele săptămâni, inspectorii primăriei au verificat toate străzile pentru a identifica unde, în urma sezonului rece, au apărut probleme la îmbrăcămințile asfaltice ale străzilor și trotuarelor, odată cu creșterea temperaturilor vor începe lucrările de reparații străzi. Parte din aceste lucrări vor fi făcute pe cheltuiala firmei care a executat lucrările, acestea fiind în perioada de garanție (de exemplu în stația de autobuz de pe b-dul M. Kogălniceanu, la intersecția cu b-dul Victoriei).

Refacere marcaje rutiere

După ce temperaturile din timpul zilei vor permite, în această perioadă, vor fi efectuate și lucrările de refacere a marcajelor rutiere, deteriorate pe perioada anotimpului rece. Prioritate vor avea marcajele din zonele în care acestea au fost modificate, iar acum, aparent apar două rânduri de marcaje, exemplu: b-dul Eroilor sau b-dul Gării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.