Astăzi începe prohibiţia generală a pescuitului în România, iar în următoarele 60 de zile nimeni nu va mai avea dreptul, potrivit legii, de a captura vieţuitoare acvatice din habitatele lor naturale.
„Există voci care susţin că acest ordin va afecta turismul în Deltă, din cauza prevederilor referitoare la catch and release la somn, crap, ştiucă şi şalău. Pescarii sportivi vin cu respect deosebit faţă de resursa vie şi merg oricum pe acest tip de pescuit, fără a avea nevoie de o reglementare, aşa că turistul cu acest profil nu va fi afectat„, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac.
Prohibiţia generală a pescuitului se desfăşoară în funcţie de specie, dar şi de perioada de reproducere, astfel încât resursa piscicolă să asigure noi generaţii. La şalău şi biban, pescuitul este interzis de luna trecută, iar la scrumbie, din această săptămână. În habitatele naturale, prohibiţia a început astăzi, iar în apele de frontieră pescuitul va fi interzis din 24 aprilie. Una din excepţiile prevăzute în Ordinul Ministerului Mediului şi cel al Agriculturii vizează Lacul de acumulare Stânca Costeşti şi râul Prut, deşi acesta este graniţa României cu Moldova, transmite Rador.
Prohibiţia pescuitului începe tot astăzi, pe Dunăre, la frontiera cu Bulgaria şi la cea cu Ucraina activitatea de pescuit va fi intersisă din 24 aprilie.
În toate cazurile, pescuitul va fi reluat pe 8 iunie.
Sursa foto, playstation.com