A început refacerea stratului de zăpadă de pe pârtii

Ţinând cont de temperaturile nefiresc de mari de la începutul acestei luni, precum și faptul ca în ultimele două zile aceste au coborât sub zero grade Celsius, administratorii domeniului schiabil au luat decizia, ca atunci când exista temperaturi negative, instalațiile de producere a zăpezii artificiale, respectiv tunurile, să fie funcționale și pe timpul zilei, pentru a asigura calitatea pârtiilor la un nivel optim.

Astfel, administratorii domeniului schiabil fac un apel la iubitorii sporturilor de iarnă să țină cont de această decizie și să schieze cu atenție. „În cazul in care vom avea temperaturi care vor coborî sub minus 4 grade Celsius în timpul zilei, vor fi pornite și lănciile de producere a zăpezii artificiale”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.
Din 2011, odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare și extindere a domeniului schiabil, pentru a se putea produse zăpadă artificială, au fost montate 24 tunuri (10 mobile și 14 fixe) și 120 de lăncii, iar sezonul trecut au mai fost achiziționate 5 tunuri noi.

Citeste și:  MDLPA: Analiza progresului în implementarea Strategiei Naționale de Reducere a Riscului Seismic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.