A murit Corneliu Bîrsan, fost judecător al României la CEDO

Corneliu Bîrsan (80 de ani), fost judecător român la CEDO s-a stins din viață, anunță Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene într-o postare pe Facebook.

”Cu profundă emoție, Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene se alătură comunității academice și juridice în omagierea profesorului Corneliu BÎRSAN, fost judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului și decan al Facultății de Drept, Universitatea din București, și unul dintre părinții fondatori ai Colegiului Juridic în 1995. Nu vom uita niciodată ce îi datorăm”, se arată în postarea pe Facebook.

”Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă regretul pentru trecerea în nefiinţă a domnului prof.univ.dr. Corneliu Bîrsan şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate. Domnul prof. univ. dr. Corneliu Bîrsan este şi va rămâne pentru generaţii întregi de profesionişti ai dreptului profesorul şi îndrumătorul care i-a format şi i-a ghidat în drumul ales în lumea juridică”, transmite CSM.

Citeste și:  România a suspendat total o convenție cu Rusia veche de 31 de ani privind impozitele pe venit şi pe capital

Conform CSM, moştenirea juridică a celui care a fost profesorul Corneliu Bîrsan rămâne alături de lumea juridică prin ”lucrările sale excepţionale în domeniul dreptului civil, dar şi prin contribuţia sa majoră în domeniul drepturilor omului”.

”Fie că ne-a fost model ca profesor, fie că l-am cunoscut ca judecător al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, coleg avocat sau prieten, prezenţa dumnealui în viaţa profesională juridică a devenit un reper spre care ne vom îndrepta când ne va fi nevoie şi care va modela şi în viitor noile generaţii de oameni ai dreptului. Dumnezeu să-l odihnească în pace şi în odihnă veşnică!”, mai spune CSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.