A murit îndrăgitul actor brașovean George Custură

Cunoscutul actor brașovean George Custură a murit în urma unei lungi suferințe. Celebrul actor s-a stins, în după-amiaza zilei de 4 iunie, la vârsta de 68 de ani.

Cu profundă tristețe, anunțăm că astăzi, colegul nostru drag, om deosebit și actorul de excepție George Custură, a încetat din viață.
Ne-a părăsit, lăsând în urmă o carieră strălucită și amintiri prețioase pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat. A încântat generații întregi prin talentul său remarcabil și dedicarea sa față de artă, lăsând o moștenire de neuitat în lumea teatrului și cinematografiei.
Din 1983, până în 1991, George Custură a jucat la Teatrul „Maria Filotti”, din Brăila, iar din 1991 a venit la Braşov, unde a continuat să joace pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu”.
Actorul a deţinut peste 40 de roluri principale în piese de teatru, a participat la turnee europene şi americane cu spectacolul „Denaidele” şi a făcut parte din proiectul teatral româno-austriac „Hora iubirilor”, jucat în limba română, la Viena.
George Custură a jucat şi în filme. Printre ele se numără „Hotel de lux”, în regia lui Dan Piţa, care a câştigat premiul „Leul de argint”, la Festivalul de Film de la Veneţia, din 1992.
Au urmat apoi roluri în „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Ryna”, distins cu numeroase premii.
Amintirea sa va rămâne mereu vie în inimile noastre.
Priveghiul va avea loc mâine, 5 iunie, la Capela Bisericii Sfântul Nicolae, la ora 18:30.
Înmormântarea va fi joi, 6 iunie, ora 12.00, la Cimitirul Bisericii Sfântul Nicolae.
Drum lin în lumină!”, au anunțat reprezențantii Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.