Absolvenții de gimnaziu şi liceu și-ar putea vedea lucrarea de la Evaluarea Națională și Bacalaureat înainte de contestații

Ministerul Educației propune o schimbare semnificativă în modul în care se desfășoară Evaluarea Națională și Bacalaureatul, începând cu anul 2025. Conform proiectului de ordin al ministerului, absolvenții de gimnaziu și de liceu ar putea avea posibilitatea să vizualizeze lucrările pe care le-au scris la aceste examene, după afișarea rezultatelor inițiale și înainte de a depune contestații.

Propunerea, care prevede și că depunerea contestațiilor nu va fi condiționată de vizualizarea lucrărilor, este inclusă în proiectul de ordin al Ministerului Educației care va reglementa organizarea celor două examene în 2025.

În aceste condiții, perioada de depunere a contestațiilor ar putea fi prelungită pentru a permite consultarea lucrărilor, care se va putea face la centrele de examen. Proiectul mai stipulează ca probele de competențe de la Bacalaureat să se desfășoare în iarnă, în perioada 27 ianuarie-7 februarie 2025.

Citeste și:  Premii în valoare de 2.000 și 5.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la examenele naționale din 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.