Acțiune importantă de întreținere și verificare a traseelor montane din județ

Ieri, o echipa de salvatori montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov a desfășurat o acțiune importantă de întreținere și verificare a traseelor montane din județ. Aceștia s-au concentrat pe traseul de creastă marcat cu punct roșu, parcurgând și curățând un segment de peste 1,7 km între Cetatea Neagră și Stâncile Călărețului din Măgura Codlei.

În plus, echipa a intervenit și pe un traseu nemarcat, de aproximativ 1,3 km, care facilitează accesul din Holbav la Cetatea Neagră. Aceste acțiuni sunt esențiale pentru asigurarea siguranței turiștilor și pentru menținerea unei bune stări a traseelor montane.

Totodată Formația Salvamont Victoria a desfășurat o acțiune de patrulare și întreținere a traseului de pe Valea Arpașu Mare din Munții Făgăraș.

Citeste și:  Bursele școlare pentru elevi: Primele plăți încep pe 20 noiembrie, cu sume de 715 lei pentru merit și 477 lei pentru reziliență

Verificarea și curățarea traseelor montane reprezintă un aspect crucial pentru siguranța celor care iubesc drumețiile și natura. Obstacolele precum copacii căzuți, pietrele alunecoase sau porțiunile erodate pot reprezenta un pericol real pentru turiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.