Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu Covid, pe raza județului Brașov

În ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, ieri, 11 decembrie, polițiștii brașoveni au verificat aproximativ 1.230 de locaţii, 36 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 70 de mijloace de transport persoane.

Citeste și:  Câte zile libere au elevii de Crăciun și Revelion

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale stipulate în Legea 55/2020 privind  unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în valoare de 2.000 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste 1.280 depersoane cu privire la respectarea măsurilor de carantină/izolare.

Pe parcursul desfășurării acțiunilor, polițiștii brașoveni au procedat la informarea  cetățenilor și operatorilor economici cu privire la noile reglementări pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, au fost continuate activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.