Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor desfășurate în municipiul Brașov

În această dimineață, echipaje ale Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, formate din polițiști din cadrul structurilor de ordine publică ale celor 5 Secții de poliție, din cadrul Poliției Mmunicipiului Brașov, Secția de Poliție Rurală Feldioara, polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, Poliție Rutieră, Criminalistică, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista – Brașov și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, au desfășurat o acțiune în municipiul Brașov pentru sanctionarea celor care încalcă normele de conviețuire socială, dar și a persoanelor care practică cerșetoria.

De asemenea, acțiunea a vizat și efectuarea unor controale în mijloacele de transport public de persoane pentru creșterea gradului de siguranță a călătorilor și pentru identificarea unor posibile persoane cu un comportament turbulent.

Citeste și:  Surpriză de Sărbători: Wizz Air anunță zboruri suplimentare de la Brașov către Londra și Budapesta

Tot în cadrul activităților desfășurate în această dimineață, polițiștii au oprit și controlat conducătorii auto ce nu respectă dispozițiile legale la regimul rutier, precum și pe cei care colectează deșeuri sau alte materiale din ghenele de gunoi.

În contextul acțiunii au fost legitimate și verificate peste 400 de persoane, iar cu privire la cei asupra cărora au existat indicii operative, polițiștii au luat măsura conducerii la sediul unității de poliție, unde au fost efectuate verificări suplimentare.

Pentru consumul de alcool de către conducătorii auto, au fost reținute 7 permise de conducere, iar pentru defecțiuni tehnice ale vehiculelor au fost retrase 5 certificate de înmatriculare. Unul dintre conducătorii auto controlați este, la acest moment, cercetat penal pentru infracțiuni săvârșite la regimul rutier.

Citeste și:  Sesiune de pictură, în cadrul Programului „Săptămâna Verde”, organizată de Agenția pentru Protecția Mediului și Liceului Vocațional de Arte Plastice Brașov

Abaterile constatate, atât la regimul rutier cât și la normele de conviețuire socială, au dus la aplicarea a aproape 40 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de peste 18.000 de lei.

Acțiunile desfășurate de polițiștii brașoveni vor continua în vederea asigurării climatului optim de ordine și siguranță publică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.