Ajuns la cea de-a XXII-a ediţie, Festivalul Narciselor a avut loc duminică, 12 mai

La trei kilometri distanță de satul Vad, amplasată pe latura nordică a Munților Făgăraș, încadrată de Munții Perșani la est și Podișul Hârtibaciului la nord se află o pădure dumbrăvită de stejari seculari, care se întinde pe o suprafață de cca 400 de hectare și cuprinde poieni cu narcise, în suprafață totală de 190 de hectare.

Această pădure a fost declarată arie naturală protejată prin Legea nr. 5/2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate și este doar un rest din pădurea care acoperea odinioară întreaga Depresiune a Făgărașului, rămânând unica pădure de stejari seculari păstrată în această regiune.

Citeste și:  Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat aproximativ 1.500 de situații de urgență

Condiţiile meteorologice şi structura solului din această zonă favorizează, mai mult decât oriunde în țară, dezvoltarea narciselor, care înfloresc în luna mai și timp de două-trei săptămâni oferă o priveliște minunată ca un covor alb, foarte dens și spectaculos.

Narciselor le este dedicat an de an o manifestare culturală organizată de Primăria Comunei Șercaia, care a devenit cel mai important eveniment pentru comunitatea locală.

Ajuns la cea de-a XXII-a ediţie, Festivalul Narciselor a avut loc duminică, 12 mai. Cu toate că vremea nu a fost prea prietenoasă, el a prilejuit, ca de fiecare dată, momente de încântare pentru participanţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.