Alarmant! Mii de elevi cu note sub 5, admiși la liceu

Numărul elevilor cu medii sub 5 admiși la liceu a atins un nivel record în ultimii patru ani, potrivit unei analize a publicației edupedu.ro. Peste 16.000 de tineri cu note sub minimul necesar au fost repartizați în învățământul liceal, potrivit datelor Ministerului Educației. Acest fenomen ridică semne de întrebare cu privire la calitatea educației din sistem și la șansele egale de acces la învățământul superior.

Concret, 17.950 dintre cei 113.567 de candidați la admitere au avut medii mai mici de 5. Dintre ei, 16.723 au fost repartizați la liceu în prima etapă, arată informațiile ministerului. Este echivalentul 643 de clase a câte 26 de elevi fiecare.

Dintre cei deja repartizați, 3.448 sunt înscriși la filiera teoretică, iar ceilalți 13.275 la filiera tehnologică. Asta înseamnă 20% din totalul celor cu medii sub 5 au ajuns pe locuri din licee teoretice și restul la licee tehnice.

Citeste și:  Brașovul capătă noi aripioare: Zboruri directe spre Madrid din această iarnă!

În sesiunea de admitere din anul 2023, 13.629 de participanți au obținut medii de admitere mai mici de 5, iar în prima etapă fuseseră repartizați computerizat 12.566 de elevi.

Candidații care au fost repartizați în urma primei sesiuni de admitere vor depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost admiși în perioada 25-30 iulie, potrivit calendarului oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.