Alertă de la meteorologi: COD GALBEN de ploi la Braşov

Meteorologii au emis, duminică, o informare de instabilitate atmosferică pentru toată țara, valabilă până miercuri dimineața. Totodată, județul nostru este sub atenționare cod galben până luni, la amiază.

Până la ora 21.00 este în vigoare un cod galben de ploi și instabilitate atmosferică accentuată pentru sud-vestul județului. Însă, de la ora 21.00, până luni, la ora 12.00, avertizarea este valabilă pentru tot județul. În acest interval vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

De asemenea, până pe 5 iunie este în vigoare o informare de vreme ploioasă, care va afecta toată țara. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

Citeste și:  Tradiții Pascale la Reduta: Expoziție de ouă încondeiate și icoane pe sticlă și atelier cu meșter popular, miercuri, 24 aprilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.