Aleșii locali și-au primit certificatele doveditoare, în urma alegerilor din 9 iunie

Președintele Biroului Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Brașov, Nicoleta Lucaciu, a organizat astăzi, cu sprijinul Primăriei Brașov și al Instituției Prefectului, ceremonia oficială de înmânare a certificatelor doveditoare pentru aleșii locali care au obținut votul brașovenilor la scrutinul din 9 iunie 2024. La ceremonie au fost prezenți, alături de primarul ales și o parte dintre consilierii locali din noul mandat, prefectul Cătălin Văsii, locțiitorul președintelui BECM, Elena Grama, și o parte dintre membrii biroului de circumscripție.

În discursul ținut înainte de înmânarea certificatelor, președintele BECM le-a reamintit aleșilor locali importanța mandatului cu care i-au învestit brașovenii și care sunt obligațiile lor în fața comunității.

,,Gândurile mele se îndreaptă astăzi către cei aleși în urma scrutinului din data de 09 iunie. În primul rând doresc să vă felicit pe toți pentru că ați primit încrederea brașovenilor pentru următorii 4 ani. Aveți misiunea de a onora această încredere și de a dovedi competențe administrative care să se ridice la nivelul așteptărilor locuitorilor celui mai frumos oraș din România – municipiul Brașov. Vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să reflectați în perioada rămasă până la ocuparea funcțiilor pentru care ați fost aleși la misiunea pe care urmează să o îndepliniți, la viziunea pe care trebuie să o creați și să o aplicați și la valorile de care trebuie să dați dovadă în îndeplinirea mandatului. Colaborați eficient în interesul brașovenilor, lăsați la o parte lucrurile care vă diferențiază și orgoliile care vă pun piedică, iar la finalul celor 4 ani, împreună, celebrați succesul de a fi cea mai performantă administrație locală. Fără comunicare, implicare, fără a vă asculta unii pe alții și fără a avea încredere unii în alții, nu veți reuși. Fiți responsabili, sinceri, deschiși și transparenți. Funcția publică nu reprezintă un trofeu care ne așază deasupra celorlalți, ci o mare responsabilitate de a asigura fiecărui cetățean al urbei un destin mai bun.  Închei prin a vă reaminti, importanța de a reflecta atât individual, cât și colectiv la următoarele întrebări: «Care este misiunea mea?», «Cum arată viitorul orașului Brașov? », «Ce valori sunt esențiale pentru a fi un bun ales? ». Vă mulțumesc și vă urez mult succes în viitoarea activitate!”, a declarat Nicoleta Lucaciu, președintele BECM Brașov.

În urma alegerilor locale din 9 iunie, candidatul George Scripcaru a obținut cele mai multe voturi pentru funcția de primar din partea brașovenilor.

Citeste și:  Bulgaria este pregătită să pună în funcțiune linia de feribot Ruse-Giurgiu, în timp ce România mai are nevoie de timp pentru aceasta

În ceea ce privește alegerea reprezentanților comunității în Consiliul Local, în urma voturilor obținute, acesta va avea următoarea componență.

  • Alianța Electorală PSD PNL Brașov – 13 mandate;
  • Alianța Electorală Uniți pentru Brașov (USR+PMP+Forța Dreptei+FDGR) – 11 mandate;
  • Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR) –  două mandate;
  • Candidat independent Grigorescu Ovidiu Dan –  un mandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.