Alexandru Tomescu aduce Turneul Stradivarius la Biserica Neagră cu concertul „Metamorfoze”

Comunitatea Bisericii Evanghelice C.A. din România – Parohia Brașov invită publicul iubitor de muzică la concertul „METAMORFOZE”, suținut de violonistul Alexandru Tomescu la Biserica Neagră, în data 11.07.2024, de la ora 19.00. Acest eveniment, cu un program muzical de 75 de minute, este o parte integrantă a Turneului Internațional Stradivarius.

Turneul curent este dedicat muzicii lui Johann Sebastian Bach care afirma că „Scopul suprem și rațiunea finală a muzicii trebuie să fie gloria lui Dumnezeu și recrearea minții.” În cadrul Turneului Internațional Stradivarius, ajuns acum la cea de-a XVII-a ediție, Alexandru Tomescu va interpreta, la vioară, șase suite de Johann Sebastian Bach inițial compuse pentru violoncel. Muzica va fi însoțită de iluminatul ambiental special conceput de regizorul Sergiu Ardelean.

Citeste și:  17 cetăţeni străini ascunşi într-un TIR condus de un cetăţean turc, depistați la vama Nădlac

„METAMORFOZE” nu se referă doar la transcenderea muzicii de la violoncel la vioară, transcripție făcută de Alexandru Tomescu, ci și la schimbarea profundă pe care această muzică o aduce în sufletul fiecăruia dintre noi – interpret sau ascultător. Alexandru Tomescu continuă să aducă muzica, atitudinea și valorile autentice către toate categoriile de public, din toate regiunile tării, prin intermediul viorii STRADIVARIUS Elder-Voicu, obiect de Patrimoniu Național, Categoria Tezaur, care va fi parte a acestui proiect până în anul 2029.

Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 24 iunie și vor putea fi achiziționate de la INSPIRATIO Gift Studio, situat în curtea Johannes Honterus nr. 8 (vizavi de Biserica Neagră), sau online de pe platforma booktes.com. Prețul unui bilet este de 50 de lei pentru toate categoriile de vârstă. Se recomandă participarea copiilor cu vârste de peste 6 ani. Accesul la eveniment se realizează între 18.20 – 19.00. Intrarea nu mai este permisă după începerea concertului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.