Amenzi de peste 280.000 de lei aplicate de ITM Brașov în luna martie

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Brașov a anunțat recent că a aplicat amenzi în valoare totală de 281.000 lei în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii martie. Neregulile au fost constatate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

40.000 lei din suma totală a amenzilor au fost aplicate pentru munca nedeclarată. Inspectorii ITM Brașov au depistat șapte persoane care desfășurau muncă nedeclarată la patru angajatori. Trei dintre aceștia au fost sancționați pentru că nu au încheiat contracte individuale de muncă cu salariații, iar un angajator a fost amendat pentru că a depășit durata timpului de muncă stabilită în contractele individuale de muncă cu timp parțial.

Citeste și:  ACS Carla Ritmic Gim Brașov - titlu de Vicecampioană Națională prin Miruna Popescu si calificare la Cupa României la gimnastică ritmică cu 4 sportive

În domeniul securității și sănătății în muncă, au fost sancționați 33 de angajatori cu amenzi în valoare totală de 53.500 lei și 37 de avertismente. Neregulile constatate au vizat neasigurarea echipamentelor individuale de protecție, neefectuarea instruirii periodice a salariaților în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și neadoptarea de măsuri tehnice și organizatorice pentru prevenirea accidentelor de muncă.

Inspectorii ITM Brașov vor continua controalele pe tot parcursul anului 2024, pentru a verifica respectarea legislației din domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

ITM Brașov recomandă angajatorilor să respecte legislația în vigoare și să ia toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea și sănătatea salariaților la locul de muncă. De asemenea, salariații sunt sfătuiți să sesizeze ITM Brașov orice neregulă constatată în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.