Amenzi de peste 36.000 lei aplicate de jandarmii brașoveni în acest sfârșit de săptămână

Indiferent de anotimp sau de condițiile meteo, patrulele de jandarmi se află permanent în teren pentru asigurarea unui climat de siguranță pentru cetățeni, dar și pentru a-i sancționa pe cei care încalcă legea.

În perioada 01.03 – 03.03.2024 au fost aplicate un număr de 65 de sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 36700 lei, fiind confiscați și aproximativ 5 metri cubi de material lemnos. Sancțiunile au fost aplicate pentru încălcarea mai multor acte normative, din care amintim:

Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, Legea 407/2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic, Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, H.G. nr. 263/200 privind amenajarea, omologarea, întreținerea și exploatarea pârtiilor și traseelor de schi pentru agrement, OUG nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, etc..

Citeste și:  2 posturi de INGINER, disponibile la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav

Având în vedere încălzirea vremii jandarmii montani și-au intensificat patrulările pe traseele montane, fiind identificați mai mulți cetățeni care se aflau cu ATV-urile sau cu motocicletele în fondurile cinegetice din zonele Bran, Zărnești sau Râșnov, deși acest lucru nu este permis.

În continuare, jandarmii vor fi la datorie în zona de responsabilitate și nu vor permite nicio încălcare de la normele legale.

Sursa: Jandarmeria Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.