Amenzi pentru pasagerii care deschid ușa trenului în mers

Compania de transport feroviar de călători (CFR) avertizează asupra pericolului major la care se expun pasagerii care forțează deschiderea ușilor trenului în timpul mersului. Această practică este strict interzisă și constituie contravenție, pasagerii riscând amenzi în valoare de până la 400 lei.

CFR trage un semnal de alarmă asupra consecințelor grave pe care le poate avea o astfel de acțiune, atât pentru persoana în cauză, cât și pentru ceilalți călători. Deblocarea sistemului automat de închidere a ușilor în timpul mersului poate duce la accidente tragice.

Amenzile pentru această contravenție pot fi aplicate atât de personalul CFR aflat la bordul trenului, cât și de Poliția de Transport Feroviar, în prima stație în care trenul oprește.

Citeste și:  Nouă imunoterapie disponibilă în România pentru tratamentului pacienţilor cu o formă de limfom non-Hodgkin

Refuzul de a achita amenda pe loc poate atrage consecințe și mai neplăcute. Pasagerul în cauză va fi debarcat din tren și predat Poliției de Transport Feroviar, riscând o amendă și mai mare decât cea inițială.

CFR îndeamnă toți pasagerii să respecte regulile de călătorie și să prioritizeze siguranța, atât a lor, cât și a celorlalți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.