Andrei Tudor critică modul în care Anna Netrebko a fost promovată în detrimentul Angelei Gheorghiu în cadrul „Masters of Classic”. Soprana nu mai figurează pe lista celor care vor concerta în Capitală

Anunțul participării Annei Netrebko la festivalul „Masters of Classic” din București a stârnit un val de interes mediatic, titlul de „cea mai mare soprană a lumii” atrăgând atenția publicului și a presei. Această atenție sporită pare să fi umbrit prezența altor artiști participanți, inclusiv pe cea a sopranei Angela Gheorghiu, care, deși inițial inclusă în programul evenimentului, nu mai figurează în comunicatul oficial al organizatorilor.

Vă reamintim că Bucureştiul devine capitala muzicii clasice prin organizarea în luna septembrie a festivalului “Masters Of Classic”, eveniment unic care reuneşte cele mai mari voci de operă. Capitala va găzdui pentru prima dată un grandios festival de operă din Europa unde sunt aşteptaţi peste 50.000 de spectatori care să trăiască emoţia şi măreţia operei la cel mai înalt nivel.

Muzicianul Tudor Andrei își exprimă bucuria față de evenimentul „Masters of Classic”, dar critică ferm formularea utilizată pentru a o prezenta pe Anna Netrebko drept „cea mai mare soprană a lumii”, considerând-o inadmisibilă și impardonabilă, mai ales în țara de origine a Angelei Gheorghiu.

Citeste și:  CFR Călători va adapta capacitatea de transport feroviar pe tronsonul Râmnicu Vâlcea- Sibiu

Andrei Tudor subliniază cariera și recunoașterea internațională de care se bucură Angela Gheorghiu, menționând titulaturi precum „The most glamourous and gifted opera singer of our time” acordate de publicații precum New York Sun și The Sunday Sun, precum și discografia și premiile sale impresionante.

În opinia sa, astfel de formulări comparative între artiști de talia Annei Netrebko și a Angelei Gheorghiu sunt nepotrivite și lipsite de respect, mai ales în contextul în care evenimentul are loc în România, țara natală a Angelei Gheorghiu.

Deși nu există informații oficiale despre motivul absenței Angelei Gheorghiu din programul festivalului, declarația lui Andrei Tudor sugerează că această formulare ar fi putut contribui la decizia artistei de a nu mai participa.

Citeste și:  Bulgaria este pregătită să pună în funcțiune linia de feribot Ruse-Giurgiu, în timp ce România mai are nevoie de timp pentru aceasta

Este important de menționat că opiniile exprimate de Tudor Andrei sunt subiective și reflectă perspectiva sa personală asupra situației.

One thought on “Andrei Tudor critică modul în care Anna Netrebko a fost promovată în detrimentul Angelei Gheorghiu în cadrul „Masters of Classic”. Soprana nu mai figurează pe lista celor care vor concerta în Capitală”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.