Androneasca tolerantă cu măsurile discriminatorii de la Meșotă, Informatică și Șaguna

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, marți, că nu a sancţionat reprezentanţii liceelor din Braşov pentru regulamentele interne care spun ca elevii cu media mai mică de 8,5 să fie transferaţi la alte unități, motivând decizia prin aceea că „omul mai greşeşte”.

“Regulamentul de funcţionare pentru unitatatea şcolară se aplică local în fiecare unitate şcolară. El nu poate să exceadă, prin prevederile pe care le are, acte normative cu putere de reglementare mai mare, cum ar fi ordinele de ministru prin care se aprobă metodologii sau regulamentul naţional, hotârâre de Guvern sau lege. Cum niciunul din aceste acte normative, cu putere mai mare, nu cuprind o asemenea prevedere, evident că regulamentul nu poate să exceadă această prevedere”, a comentat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în legătură cu situaţia celor trei colegii din Braşov.

Citeste și:  Report cumulat la Noroc de peste 1,83 milioane de euro

De asemenea, Andronescu a spus că reprezentanţii unităţilor de învăţământ nu au fost pedepsiţi. “De ce trebuie să ne ducem numai la sancţiuni? Omul mai greşeşte”, a spus Andronescu.

Ministrul spune că a discutat cu directorul Colegiului Naţional Andrei Şaguna şi speră că s-a făcut “înţeleasă”.

Reacţia vine în contextul în care pe pagina de Facebook „Părinţii cer schimbare” a apărut o postare potrivit căreia la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, Colegiul Naţional Dr. „Ioan Meşota” şi la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, elevii care nu obţin media generală minimă 8,5 sunt declaraţi „necorespunzători cu standardele şcolare asumate” şi obligaţi să se transfere la alte şcoli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.