ANM: gerul se menține toată luna ianuarie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă prognoza de vreme pentru perioada 7 -20 ianuarie, în toate regiunile din ţară. În mai multe zone, temperaturile nocturne vor fi sub pragul de ger, în 8 şi 9 ianuarie, cu temperaturi de – 14 grade.
În Transilvania, vremea va fi rece în primele două zile, cu temperaturi maxime, în medie regională, în jurul a -4 grade, dar în data de 9 ianuarie acestea vor fi în creştere spre medii de 0 – 1 grad. Apoi, până pe 11 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou spre o medie de – 4 grade. În perioada 13 – 17 ianuarie, media regională a maximelor se va situa între -2 şi 0 grade, cu o uşoară tendinţă de creştere, în ultimele zile ale intervalului, spre o medie de 1 – 2 grade. Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni şi se vor situa în medie între -8 şi -5 grade, exceptând nopţile de 8 şi 9 ianuarie când acestea se vor situa şi sub pragul de ger, în medie între -14 şi -10 grade. În zilele 9 şi 10 ianuarie, vor fi precipitaţii, posibil moderate cantitativ, dar cu caracter local şi temporar şi în perioada 11 – 15 ianuarie, în timp ce în restul intervalului acestea pot apărea doar izolat şi trecător.
La munte, vremea va fi rece, cu o medie regională a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între -8 şi -4 grade, exceptând zilele de 7 şi 8 ianuarie, când media va fi de -12…-10 grade, precum şi ultimele zile, când se vor înregistra valori termice diurne în medie în jurul a -2 grade. Majoritatea nopţilor vor fi geroase, cu medii ale minimelor ce vor oscila între -12 şi -8 grade, mai puţin noaptea de 7 spre 8 ianuarie, când media va tinde spre -16 grade. Temporar vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse în perioada 9 – 15 ianuarie.

Citeste și:  O nouă ediție a programului Start-up Nation tot mai aproape de aprobare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.