ANM: Vânt şi viscol până miercuri seara

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat, luni, informarea şi avertizarea meteorologică emise anterior. Meteorologii au extins atenţionarea cod galben de vânt pentru 27 de judeţe, anunţând la munte viteze ale vântului de până la 120 de kilometri pe oră.

Începând de luni, ora 14, până miercuri la ora 20.00, meteorologii anunţă intensificări ale vântului, ninsori şi precipitaţii mixte ce vor favoriza depuneri de polei.

În majoritatea regiunilor, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45 -55 kilometri pe oră, accentuând senzaţia de rece, iar izolat şi trecător, în special în Transilvania şi Moldova, zăpada va fi spulberată.

Citeste și:  România a primit avizul formal al OCDE în domeniul politicilor educaţionale

Miercuri, îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60 – 65 kilometri pe oră.

De asemenea, meteorologii anunţă ninsori slabe în vestul, nordul şi centrul ţării, iar miercuri în zonele joase de relief, cu precădere din vest şi nord-vest, vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

Atenţionarea cod galben de vânt, în vigoare de luni, ora 14, până miercuri la ora 20.00, a fost extinsă pentru zona de munte din 27 de judeţe.

În toată zona de munte din judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara , Bacău, Vrancea şi Buzău vântul va atinge viteze de până la 65 – 80 de kilometri pe oră şi temporar va ninge.

Citeste și:  Ce aduce noroc la bani în noul an: 5 lucruri pe care să le faci de Revelion

Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marţi spre miercuri, în special în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali, unde local se vor acumula cantităţi de 10 – 15 l/mp.

Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100 – 120 de kilometri pe oră, la începutul intervalului în Carpaţii Meridionali, apoi şi în restul masivelor, viscolind şi troienind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.