Apel de proiecte în cadrul ediției Științescu 5.0 la Brașov

Fundația Comunitară Brașov, alături de Federația Fundațiile Comunitare din România, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și patru finanțatori locali, încurajează prin programul Științescu pasiunea pentru domeniile STEAM (științe, tehnologie, inginerie, artă și matematică) și le face accesibile copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani.

Ediția 5.0 a acestui program este posibilă datorită finanțării acordate de către companiile Rap Group, Miele România, Duvenbeck și Pentalog.

Științescu încurajează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea abilităților, mai mult decât transmiterea informațiilor, axându-se pe metode experiențiale de învățare.

Vor fi selectate 5-7 proiecte cu un buget între 16.000 lei și 22.000 lei per proiect. Căutăm proiecte creative, inovatoare, care facilitează înțelegerea unor fenomene simple, cu care intrăm în contact în viața de zi cu zi. Cu această ocazie, copiii pot să descopere cum funcționează legile naturii, cum pot folosi tehnologiile moderne și cum se pot implica în proiecte care le oferă posibilitatea unei viziuni creative asupra viitorului.

Citeste și:  150 de studenți de la universitățile tehnice își pot dezvolta competențele în programul „Profesii Bine Cimentate”

În cadrul acestei ediții cele trei domenii recomandate (dar nu obligatorii) sunt: inteligența artificială, digitalizare și realitate virtuală.

Detalii referitoare la programul Științescu 5.0, calendarul și documentele necesare pentru aplicare sunt disponibile pe site-ul https://brasov.stiintescu.ro/detalii-inscriere/.

Echipa Fundației Comunitare Brașov va oferi 2 sesiuni de mentorat în a doua etapă de aplicație pe platforma zoom pe 6 și 13 decembrie, ora 17,00. Înscrierile se fac pe adresa erika@fundatiacomunitarabrasov.ro.

Cum au arătat edițiile precedente ale Fondului Științescu Brașov?

Primele 4 ediții Științescu Brașov au sprijinit 45 de proiecte STEAM, cu un buget total de peste 600.000 lei, oferind acces la educație alternativă pentru peste 8.000 de copii. Ideile s-au concretizat în laboratoare interdisciplinare, programe de robotică, mașini de curse, dispozitive de studiu al fenomenelor naturale și al proprietăților alimentelor, materiale didactice interactive, ateliere 3D print și Embedded Development, arhitectură și teatru, participări la târguri, conferințe științifice și competiții naționale și internaționale.

Lista proiectelor, poveștile lor, ale echipelor de proiect și testimoniale video sunt disponibile pe site:

Citeste și:  Recital extraordinar de flaut și pian la Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov

Ediția pilot – http://brasov.stiintescu.ro/proiecte-finantate-2017/

Ediția 2.0 – https://brasov.stiintescu.ro/category/proiecte-finantate-editia-a-ii-a-2018-2019/

Ediția 3.0 – https://brasov.stiintescu.ro/editia-3-0-2019-2020/

Ediția 4.0 – https://brasov.stiintescu.ro/2022/08/05/raport-de-editie-stiintescu-4-0-la-brasov/

Testimonial:

”Programul Științescu este un program extrem de iubit și de apreciat de toată lumea: copii și tineri, mentori, părinți, finanțatori și chiar de comunitatea oamenilor care au reușit să îl cunoască pe domnul Științescu în cele 4 ediții în perioada 2017-2022. Toți au fost fascinați pentru că el are un har deosebit, acela de a aprinde scânteia curiozității pentru științe în mintea tinerilor mai mici și mai mari și de a susține din plin pasiunea lor pentru STEAM, alături de mentori inspiraționali și în contexte de învățare non-formale, interactive, alternative și experiențiale. Împreună din pasiune pentru științe!” Laura Popeea, Director Executiv Fundația Comunitară Brașov

 ––––––––––––––––

Despre Fundația Comunitară Brașov

Fundația Comunitară Brașov are misiunea de a crea punți între nevoile și resursele locale și de a acționa ca un catalizator pentru o comunitate mai unită, mai generoasă și mai solidară. În activitatea de 7 ani, a finanțat și mentorat 220 de proiecte comunitare și a acordat un buget de 4,305,814 lei prin mobilizarea a 100 de donatori corporate, a celor peste 10.400 de donatori individuali și a persoanelor resursă din comunitate.

Citeste și:  3 Obiceiuri zilnice ale persoanelor cu IQ relațional ridicat

Detalii despre mișcarea de fundații comunitare, puteți găsi, accesând: https://ffcr.ro/fundatii-comunitare/

Pentru mai multe informații despre programele Fundației, vizitați: www.fundatiacomunitarabrasov.ro

Despre Fondul Științescu

Fondul Științescu este o mișcare națională de reenergizare a educației STEAM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experimentare, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale.

Științescu, a cărui menire este să-i ajute pe copii să descopere sensul ultim al științelor, le oferă mentorilor – profesori, elevi, studenți, profesioniști din toate domeniile – finanțări, resurse, îndrumare și sprijin.

În prezent, Fondul Științescu este implementat de mai multe Fundații Comunitare din țară: https://stiintescu.ro/despre-program/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.