Aproape 6.800 de cetățeni ucraineni au primit permise de ședere temporară în Brașov de la începutul războiului

De la declanșarea conflictului din Ucraina, în februarie 2022, Serviciul Județean pentru Imigrări Brașov a emis sau reemis permise de ședere temporară pentru un număr de aproape 6.800 de cetățeni ucraineni. Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Brașov, majoritatea beneficiarilor, aproximativ 4.700, sunt adulți, preponderent femei.

Aproximativ un sfert dintre refugiații ucraineni din județ, adică aproape 1.500 de persoane, s-au înregistrat la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov. În prezent, 172 dintre aceștia se află în căutarea unui loc de muncă.

De asemenea, în lipsa solicitării de reînnoire a dosarului, permisele de ședere pentru 1.106 de cetățeni ucraineni au expirat după șase luni de la data înregistrării inițiale.

Citeste și:  Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană

Totodată, 268 de cetățeni ucraineni care dețineau permise de ședere eliberate de alte structuri și-au declarat reședința în județul Brașov.

Informațiile au fost prezentate astăzi în cadrul vizitei la Brașov a unei delegații a Organizației Internaționale pentru Migrație. Delegația a fost întâmpinată de prefectul județului, Cătălin Văsii, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov, Liliana Dragomir, și șefa Serviciului Județean pentru Imigrări Brașov, comisar-șef de poliție Anca Maria Smădu. Oficialii români au prezentat oaspeților o imagine de ansamblu a fenomenului migrației în județul Brașov, cu accent pe datele referitoare la refugiații ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.